Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos nudli recept

Mákos nudli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg liszt
    • nagy csipet só
    • 2 ek olaj a főzővízbe
    • 10 dkg darált mák
    • 5 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük. A megfőtt krumplit leszűrjük és megtörjük. Ha már langyosra hűlt, hozzáadunk egy tojást, egy nagy csipet sót és a lisztet. Jól összedolgozzuk.

    Egy nagyobb edénybe vizet forralunk egy nagy csipet sóval és 2 ek olajjal.

    A tésztából tépünk egy kisebb darabot és lisztezett felületen 1 cm vastag rúddá sodorjuk. Egy éles késsel 2,5-3 cm hosszú nudlikká vágjuk és egyenként a két tenyerünk között sodrunk rajta egyet.

    Ha gyöngyözik a víz, egy adagot beleteszünk (én 3 adagban főztem ki), ha mind feljött a tetejére, hagyjuk 1-2 percet még főni.

    Szűrő kanállal kimerjük a nudlikat a vízből és kicsit hagyjuk lecsöpögni.

    A darált mákot összekeverjük a porcukorral, a kifőtt nudlikat belerakjuk és finoman összerázzuk, hogy nudlikat bevonja a cukros mák.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá