Mákos nudli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- nagy csipet só
- 2 ek olaj a főzővízbe
- 10 dkg darált mák
- 5 dkg porcukor
Elkészítése:
A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük. A megfőtt krumplit leszűrjük és megtörjük. Ha már langyosra hűlt, hozzáadunk egy tojást, egy nagy csipet sót és a lisztet. Jól összedolgozzuk.
Egy nagyobb edénybe vizet forralunk egy nagy csipet sóval és 2 ek olajjal.
A tésztából tépünk egy kisebb darabot és lisztezett felületen 1 cm vastag rúddá sodorjuk. Egy éles késsel 2,5-3 cm hosszú nudlikká vágjuk és egyenként a két tenyerünk között sodrunk rajta egyet.
Ha gyöngyözik a víz, egy adagot beleteszünk (én 3 adagban főztem ki), ha mind feljött a tetejére, hagyjuk 1-2 percet még főni.
Szűrő kanállal kimerjük a nudlikat a vízből és kicsit hagyjuk lecsöpögni.
A darált mákot összekeverjük a porcukorral, a kifőtt nudlikat belerakjuk és finoman összerázzuk, hogy nudlikat bevonja a cukros mák.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »