Mákos nudli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
  • 1 tojás
  • 15 dkg liszt
  • nagy csipet só
  • 2 ek olaj a főzővízbe
  • 10 dkg darált mák
  • 5 dkg porcukor

Elkészítése:

A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük. A megfőtt krumplit leszűrjük és megtörjük. Ha már langyosra hűlt, hozzáadunk egy tojást, egy nagy csipet sót és a lisztet. Jól összedolgozzuk.

Egy nagyobb edénybe vizet forralunk egy nagy csipet sóval és 2 ek olajjal.

A tésztából tépünk egy kisebb darabot és lisztezett felületen 1 cm vastag rúddá sodorjuk. Egy éles késsel 2,5-3 cm hosszú nudlikká vágjuk és egyenként a két tenyerünk között sodrunk rajta egyet.

Ha gyöngyözik a víz, egy adagot beleteszünk (én 3 adagban főztem ki), ha mind feljött a tetejére, hagyjuk 1-2 percet még főni.

Szűrő kanállal kimerjük a nudlikat a vízből és kicsit hagyjuk lecsöpögni.

A darált mákot összekeverjük a porcukorral, a kifőtt nudlikat belerakjuk és finoman összerázzuk, hogy nudlikat bevonja a cukros mák.