Hozzávalók:
Elkészítése:
A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük. A megfőtt krumplit leszűrjük és megtörjük. Ha már langyosra hűlt, hozzáadunk egy tojást, egy nagy csipet sót és a lisztet. Jól összedolgozzuk.
Egy nagyobb edénybe vizet forralunk egy nagy csipet sóval és 2 ek olajjal.
A tésztából tépünk egy kisebb darabot és lisztezett felületen 1 cm vastag rúddá sodorjuk. Egy éles késsel 2,5-3 cm hosszú nudlikká vágjuk és egyenként a két tenyerünk között sodrunk rajta egyet.
Ha gyöngyözik a víz, egy adagot beleteszünk (én 3 adagban főztem ki), ha mind feljött a tetejére, hagyjuk 1-2 percet még főni.
Szűrő kanállal kimerjük a nudlikat a vízből és kicsit hagyjuk lecsöpögni.
A darált mákot összekeverjük a porcukorral, a kifőtt nudlikat belerakjuk és finoman összerázzuk, hogy nudlikat bevonja a cukros mák.