Mákkal töltött nudli recept

Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya
- só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg rétesliszt
- 2 dkg zsír
Panírozáshoz:
- 5 dkg kristálycukor
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg vaj
Töltelékhez:
- 15 dkg darált mák
- cukor ízlés szerint
- 80 ml tej
- 0,5 citrom reszelt héja
- 2 dkg vaj
Elkészítése:
Panír készítés:
A vajat felolvasztjuk, a cukrot a zsemlemorzsával karamell színűre pirítjuk.
A töltelék készítés:
A mákot a cukorral és a tejjel összeforraljuk, majd lehűtjük. Hozzákeverjük a vajat és a citrom reszelt héját.
Nudli készítés:
A tisztított, kockákra vágott burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd krumplinyomón áttörjük, és langyosan összegyúrjuk a liszttel, a zsírral és a tojással.
Lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra nyújtjuk, majd 3 x 6 cm-es csíkokra vágjuk. A töltelékből teszünk rá, hengerré formázzuk, és forró, lobogó, enyhén sós vízbe tesszük. Addig főzzük, míg a víz felszínére feljönnek.
Szűrőkanállal kiszedjük, majd megforgatjuk a vajon pirított porcukros zsemlemorzsában.
Meggylekvárral, enyhén porcukorral meghintve fogyasztottuk.
A mákkal töltött nudli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »