Hozzávalók:
Panírozáshoz:
Töltelékhez:
Elkészítése:
A vajat felolvasztjuk, a cukrot a zsemlemorzsával karamell színűre pirítjuk.
A mákot a cukorral és a tejjel összeforraljuk, majd lehűtjük. Hozzákeverjük a vajat és a citrom reszelt héját.
A tisztított, kockákra vágott burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd krumplinyomón áttörjük, és langyosan összegyúrjuk a liszttel, a zsírral és a tojással.
Lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra nyújtjuk, majd 3 x 6 cm-es csíkokra vágjuk. A töltelékből teszünk rá, hengerré formázzuk, és forró, lobogó, enyhén sós vízbe tesszük. Addig főzzük, míg a víz felszínére feljönnek.
Szűrőkanállal kiszedjük, majd megforgatjuk a vajon pirított porcukros zsemlemorzsában.
Meggylekvárral, enyhén porcukorral meghintve fogyasztottuk.