Mákkal töltött nudli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 1 tojás
  • 15 dkg rétesliszt
  • 2 dkg zsír

Panírozáshoz:

  • 5 dkg kristálycukor
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg vaj

Töltelékhez:

  • 15 dkg darált mák
  • cukor ízlés szerint
  • 80 ml tej
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • 2 dkg vaj

Elkészítése:

Panír készítés:

A vajat felolvasztjuk, a cukrot a zsemlemorzsával karamell színűre pirítjuk.

A töltelék készítés:

A mákot a cukorral és a tejjel összeforraljuk, majd lehűtjük. Hozzákeverjük a vajat és a citrom reszelt héját.

Nudli készítés:

A tisztított, kockákra vágott burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd krumplinyomón áttörjük, és langyosan összegyúrjuk a liszttel, a zsírral és a tojással.

Lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra nyújtjuk, majd 3 x 6 cm-es csíkokra vágjuk. A töltelékből teszünk rá, hengerré formázzuk, és forró, lobogó, enyhén sós vízbe tesszük. Addig főzzük, míg a víz felszínére feljönnek.

Szűrőkanállal kiszedjük, majd megforgatjuk a vajon pirított porcukros zsemlemorzsában.

Meggylekvárral, enyhén porcukorral meghintve fogyasztottuk.