Magyaros pizza kemencében recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
Tészta:
- 1,5 dkg élesztő
- 25 dkg finomliszt
- 1 kk só
- 1 kk cukor
- 1 dl tej
- 0,5 dl víz
- 0,1 dl olívaolaj
Szósz:
- 1 dl tejföl
- 1 ek mustár
Feltét:
- 1 fej lila hagyma
- 1 kápia paprika
- 1 paprika
- 1 marék gépsonka
- 1 marék füstölt szalonna
- 5 dkg sajt
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben 1 kk cukorral meleg helyen felfuttatom.
A lisztet a sóval, az olajjal, a vízzel és a felfuttatott élesztővel elkeverem, majd jól kidagasztom, és 30 percet hűvös helyen pihentetem.
A tésztát kb. 30-35 cm átmérőre húzom, megkenem tejföllel és mustárral, ráhalmozom a hagymakarikákat, a feldarabolt sonkaszeleteket, az apróra vágott szalonnát, majd reszelt sajttal megszórom. A tetejére paprikakarikákat teszek.
Ha a kemence megfelelő hőfokú (350°C), 3 perc alatt készre sütöm.
Tipp:
Ha a pizzát sütőben sütőm, a legmagasabb fokozaton kb. 5-8 perc alatt elkészül.
A magyaros pizza kemencében kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 207 kcal
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 9 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.