Pizzalepény mascarponés gombakrémmel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 tasak instant élesztő
- csipet só
- 6 dkg puha vaj
- 1 dl habtejszín
- csipet cukor
- 1 dl langyos tej
- 20 dkg friss gomba
- 3 salotta hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- csipet bors
- csipet friss kakukkfű
- 20 dkg mascarpone
- 20 dkg pizza mozarella
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, a vajat, sót, habtejszínt és elkezdjük összedolgozni. Ezt végezhetjük kézzel vagy géppel is. Annyi langyos tejet adunk hozzá a dagasztás során, hogy lágy tésztát kapjunk, de ne ragadjon. Letakarva 1 órán át kelesztjük.
A hagymákat megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd 2 ek olajon megpároljuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, majd a hagymához adjuk. Sóval, borssal, kakukkfűvel, vágott petrezselyemmel fűszerezzük és 5 percig pároljuk. Levesszük a tűzről és kihűtjük. Hidegen hozzákeverjük a mascarponét.
Egy pizzasütőt olajjal kikenünk, majd egyenletesen kibéleljük a tésztával. Fokhagymás olajjal megkenjük, majd villával megszurkáljuk és eloszlatjuk rajta a gombás krémet. Rászórjuk a durvára reszelt sajtot.
200 fokos sütőbe toljuk és hőlégkeveréssel kb 15 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha kezd szépen sárgulni rajta a sajt. Cikkekre vágva kínáljuk, akár a pizzát.
Azonnal fogyasztva a legjobb, de ha kihűl és mikróba melegíted akkor ugyanolyan finom.
Tipp:
Saját receptem,ami a család kedvence lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

