Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás töltött lepény recept

Káposztás töltött lepény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztájához:

    • 50 dkg liszt
    • 7 g szárított élesztő
    • langyos víz
    • csipetnyi só
    • 1 kávéskanál zsír

    A töltelékhez:

    • 40 dkg káposzta
    • 1 fej hagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 evőkanál olaj
    • bors

    Sütéshez:

    • olaj

    Elkészítése:

    A lisztet az élesztővel és 1 dl langyos vízzel jól eldolgozom, hozzáadom a sót és a zsírt, majd még annyi vizet, hogy félkemény tésztát kapjak, majd letakarom és hagyom kelni.

    Addig a káposztát vékonyra vágom és az apróra vágott hagymával együtt egy lábasban az olajjal jól elkeverve párolom, pici vizet is öntök alá. Fedő alatt párolom, kb 7-8 percet ekkor leveszem a fedőt sózom, borsozom és folytonosan kevergetve megdinsztelem. Amikor kész ráreszelem a fokhagymát összekeverem és félreteszem hűlni.

    Amikor megkelt a tészta, kisebb gombócokat formálok belőle, ezeket kerekre kinyújtjuk és a közepét megtöltjük, a széleit visszahajtjuk, meglapogatjuk, hogy mindenütt egyforma vastag legyen és forró olajban mindkét oldalát megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá