Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lazacos tészta zöldséges raguval recept

Lazacos tészta zöldséges raguval
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 250 g vadlazac filé
    • 0,5 citrom leve
    • kevés só
    • frissen őrölt bors
    • 1 ek olívaolaj
    • 200 g száraztészta
    • 1 szál halványító zeller
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 sárgarépa
    • 100 g gomba szeletelve
    • 100 g aszalt paradicsom
    • 1 dl chianti, vagy más bor
    • 100 g hámozott paradicsomkonzerv, vagy 2 ek sűrített paradicsom
    • pár levél friss petrezselyemzöld
    • 2 dl zöldség alaplé
    • 100 g füstölt scamorza

    Elkészítése:

    A halfilét kevés citrom levével mindkét oldalán megcsorgatom, majd durva szemű sóval, frissen őrölt borssal enyhén bedörzsölöm, és néhány órára hűtőbe teszem.

    A répát megtisztítom, majd felkarikázom. A hagymát és a halványító zellert apróra vágom.

    Vizet forralok a tésztának, és megsózom.

    Kevés olívaolajon, amibe kés lapjával szétnyomott fokhagymagerezdeket is teszek, a halszeleket mindkét oldalán kb. 3-3 percig sütöm. (Vigyázzunk, mert ha a lazacot túlsütjük, gumiszerűvé válik! Ha ujjunkkal megnyomva ruganyos, akkor elkészült.) A halat kiveszem, papírtörlőre szedem, a felesleges olajat leitatom róla.

    Ugyanazt a serpenyőt használom, amiben a halat sütöttem. A maradék olajon, (ha szükséges keveset még töltök hozzá) a répát, a hagymát, majd a szárzellert is megpárolom, majd az aszalt paradicsomot, és a hámozott paradicsomot is a serpenyőbe teszem. Felöntöm kevés borral, majd 1 pohár zöldség alaplével. A szeletelt gombát is hozzáadva megsózom, borsot őrlök rá, és a finomra vágott petrezselyem zöldet is rászórom. Addig főzöm, míg a ragu besűrűsödik.

    A tésztát szedhetjük a főzővízből közvetlenül a serpenyőbe, ahol elkeverjük a raguval, vagy tálalhatjuk a raguval, és a lazaccal a tetején is. Tépkedjük rá a sajtot is.

    A lazacos tészta zöldséges raguval kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 115 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 13 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá