Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virslivel töltött, burgonyás lángos recept

Virslivel töltött, burgonyás lángos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg főtt és tört burgonya
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2 dl tej
    • cukor
    • 1 cs virsli (5 db)
    • olaj

    Elkészítése:
    A többször átszitált lisztet tedd meleg helyre, hogy meglangyosodjon. A tej felével, kevéske cukorral és egy kanálka liszttel futtasd fel az élesztőt.

    A héjában főtt, hámozott, áttört burgonyát dolgozd el a liszttel, sóval, a felfuttatott élesztővel, s a maradék tejet is hozzáadva sok levegőt beledolgozva dagaszd sima tésztává.

    A kész tésztát tedd egy kilisztezett edénybe (langyos helyre), takard le, s hagyd megkelni. Ha két-háromszorosára nőtt, nyújtsd ujjnyi vastagra, s vágd egyforma (kb féltenyérnyi) darabokra.

    Az olajos kézzel cipóvá formált adagokat hagyd még 10-20 percig kelni. Végül a lángosokat húzogasd laposra, s bő, forró olajban mindkét oldalukon süsd pirosra (ha nem töltve készíted).

    A töltött lángoshoz jó vékonyra kihúztam olajos kézzel a tésztát, majd egy virslit helyeztem a felső felére, majd feltekertem.
    Először fedő alatt sütöttem, majd fordítás után fedő nélkül.

    Tejföllel, reszelt sajttal fogyasztottuk.

    Story: Egy balatoni strandon fogyasztottunk ilyen jellegű lángost. Most rákívántam és sütöttem. Persze az én lángosom szerintem jobb lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá