Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött lángos recept

Töltött lángos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Lángos:

    • 1 kg liszt
    • 5 dl tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek só
    • 5 dkg élesztő
    • 1 mk cukor
    • olaj

    Töltelék:

    • gomba
    • reszelt sajt
    • sonka
    • hagyma

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral és kevés langyos tejjel, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. A lágy tésztát duplájára kelesztjük.

    Ha megkelt lisztezett asztalra borítjuk és késsel kisebb adagokat vágunk belőle.

    Kilapogatjuk a tésztagombócokat, megtöltjük a töltelékkel az egyik felét, és ráhajtjuk a tészta másik felét. Jól összenyomkodjuk, kicsit kelesztjük és bő, forró olajban sütjük.

    Töltelékként szinte bármi használható, a gombánál ajánlom az üvegben kapható gombát, mert azt már csak felhasználni kell, nem igényel párolást.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá