Töltött lángos recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Lángos:
- 1 kg liszt
- 5 dl tej
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek só
- 5 dkg élesztő
- 1 mk cukor
- olaj
Töltelék:
- gomba
- reszelt sajt
- sonka
- hagyma
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral és kevés langyos tejjel, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. A lágy tésztát duplájára kelesztjük.
Ha megkelt lisztezett asztalra borítjuk és késsel kisebb adagokat vágunk belőle.
Kilapogatjuk a tésztagombócokat, megtöltjük a töltelékkel az egyik felét, és ráhajtjuk a tészta másik felét. Jól összenyomkodjuk, kicsit kelesztjük és bő, forró olajban sütjük.
Töltelékként szinte bármi használható, a gombánál ajánlom az üvegben kapható gombát, mert azt már csak felhasználni kell, nem igényel párolást.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.