Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-tejfölös lángos recept

Sajtos-tejfölös lángos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 1 teás kanál só
    • 1 teás kanál cukor
    • 1 teás kanál ecet
    • 2 teáskanál krumpli pürépor
    • 2 teáskanál étolaj
    • 2 kanál tejföl
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2 dl tej

    Elkészítése: A tejet és a vizet meglangyosítjuk. Egy pohárba cukrot teszünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük 1 dl tejjel. Lefedjük, és addig várunk, míg felfut.

    Egy tálban összekeverjük a lisztet és a sót, a közepébe mélyedést formálunk, ebbe tesszük a 2 evőkanál olajat,1 kávés kanál ecetet,2 kanál krumpli püréport,2 kanál tejfőlt a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és egy kevés langyos vizet. Elkezdjük összekeverni, és a vizet apránként adjuk hozzá, nehogy túl híg tésztát kapjunk.

    Ha már közepesen lágy a tészta, akkor kelesztőtálba tesszük, és kb. fél órát kelesztjük. Ezután egy tálcát beolajozunk, és olajos kézzel kis halmokat szaggatunk a tésztából, a tálcára tesszük. Konyharuhával letakarjuk, majd így kelesztjük tovább. Ha már szép nagyra megnőttek a tészták, elkezdhetjük a sütést.Egy serpenyőbe bőséges olajat öntünk, jól felmelegítjük, majd az olajos kézzel jól széthúzott és megformált tésztát belehelyezzük.

    Mindkét oldalát szép pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és törlőpapírra tesszük, hogy a maradék olajat is felszívja. Tálaláskor sózzuk, tejföllel megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Aki szereti, még fokhagymával is jól megkenheti. Nagyon finom ropogós lángost kapunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá