Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magvas lángos recept

Magvas lángos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 750 g liszt
    • 450 g kefir
    • fél kocka élesztő (2,5 dkg )
    • 2 ek lenmag
    • 2 ek szezámmag
    • só ízlés szerint
    • 1,5 dl tej ( lehet több ez liszt függő)
    • olaj a kisütéshez

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk 1 kk cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk, hogy felfusson. (Bár én nem szoktam felfuttatni az élesztőt. A tejet csak legutoljára adom hozzá, és pótolom ha kell még bele.) Hozzáadjuk a a többi hozzávalóhoz és puha tésztát dagasztunk belőle, majd langyos helyen duplájára kelesztjük.
    A tésztát ketté vesszük és az egyik feléből kis darabokat szaggatva, forró olajban kisütjük a lángosokat.
    A másik felét pedig kb fél cm vastagra kinyújtjuk, majd ujjnyi csíkokra vágjuk, amit virslikre tekerünk fel. Negyed óráig kelesztjük, majd forró olajban kisütjük.
    Fokhagymás tejfölös mártással és sajttal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá