Lángos recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 2 csomag szárított élesztő
- 1 nagy doboz kefír(400ml)
- 1 doboz kakukázusi kefír(500ml)
- 1 kávéskanálnyi só
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- tejföl
- sajt
- fokhagyma
Elkészítése: A lisztet egy nagy tálba szórjuk, az élesztőt felfuttatjuk egy kevés tejben. A liszt közepén egy nagyobb mélyedést csinálunk a tojásokat egyenként feltörjük és a liszthez öntjük. hozzá adjuk a sót és a kefireket. A felfuttatott élesztőt is hozzá adjuk. Kidolgozzuk fakanállal hogy hólyagos legyen. Meleg helyre rakjuk hogy megkeljen. Mikor megkelt újra megdolgozzuk a tésztát(ekkor már elég 2-3 percig dagasztani). Megint keleszteni tesszük. Egy lisztezett nyújtódeszkára kb. tenyérnyi nagyságú gombócokat csinálunk a tésztából(olajos kézzel). Itt még 2 órát pihentetjük. Forró olajban sütjük készre. A tésztát ne a deszkán nyújtsd ki mert szétszakad mielőtt az olajba tennéd felemeled a deszkáról akkor formázd!!! Ízlés szerint tálaljuk. Érdemes frissen sütni úgy az igazi. Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Ha nem mind kerül kisütésre beolajozott zacskóban eláll 2 napig a hűtőben.