Finom házi lángos recept
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 ek cukor (az élesztő futtatásához)
- 2 ek só
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1/2 l tej ( ebből 3 dl az élesztő futtatásához)
- és annyi langyos víz, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk
Elkészítés:
A hozzávalókból közepes tésztát dagasztunk, majd duplájára kelesztjük. Kinyújtjuk kb 1 cm vastagra, majd letakarva pihentetjük. Forró, bő olajban kisütjük. Sütés közben érdemes a forró olajjal locsolgatni, így még jobban feljön a tészta.Ebből a mennyiségből nagyon sok lángos lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

