Finom házi lángos recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 ek cukor (az élesztő futtatásához)
- 2 ek só
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 l tej ( ebből 3 dl az élesztő futtatásához)
- és annyi langyos víz, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk
Elkészítés:
A hozzávalókból közepes tésztát dagasztunk, majd duplájára kelesztjük. Kinyújtjuk kb 1 cm vastagra, majd letakarva pihentetjük. Forró, bő olajban kisütjük. Sütés közben érdemes a forró olajjal locsolgatni, így még jobban feljön a tészta.Ebből a mennyiségből nagyon sok lángos lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »