Finom házi lángos recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 ek cukor (az élesztő futtatásához)
- 2 ek só
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 l tej ( ebből 3 dl az élesztő futtatásához)
- és annyi langyos víz, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk
Elkészítés:
A hozzávalókból közepes tésztát dagasztunk, majd duplájára kelesztjük. Kinyújtjuk kb 1 cm vastagra, majd letakarva pihentetjük. Forró, bő olajban kisütjük. Sütés közben érdemes a forró olajjal locsolgatni, így még jobban feljön a tészta.Ebből a mennyiségből nagyon sok lángos lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »