Finom házi lángos

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 ek cukor (az élesztő futtatásához)
  • 2 ek só
  • 4 db tojás
  • 1/2 l tej ( ebből 3 dl az élesztő futtatásához)
  • és annyi langyos víz, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk

Elkészítés:
A hozzávalókból közepes tésztát dagasztunk, majd duplájára kelesztjük. Kinyújtjuk kb 1 cm vastagra, majd letakarva pihentetjük. Forró, bő olajban kisütjük. Sütés közben érdemes a forró olajjal locsolgatni, így még jobban feljön a tészta.Ebből a mennyiségből nagyon sok lángos lesz.