Burgonyás-sonkás lángos recept
Hozzávalók:
- 25 dkg burgonya
- 30 dkg finomliszt
- 5 dkg olvasztott margarin
- 2 kk só
- 1,5 dl tej
- 1 tasak instant élesztő
- 20 dkg sonka
Sütéshez:
- 5 dl napraforgó olaj
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük.
Ha megfőtt, leöntjük a főzővizet róla, összetörjük, és hagyjuk hűlni. Beledolgozzuk az olvasztott (de nem forró) margarint, a sót, a tejet, a porélesztőt és a lisztet. Összegyúrjuk, majd mehet bele az apróra vágott sonka is. Alaposan gyúrjuk, dagasszuk ki a tésztát.
Konyharuhával lefedve meleg helyen hagyjuk duplájára kelni (min. 30 perc).
A megkelt tésztát lisztezett munkalapra borítva kissé nyújtsuk ki, és egy nagyobb méretű szaggatóval szaggassunk köröket.
Forrósítsunk olajat.
Olajos kézzel a korongokat húzogassuk ki lángos méretűre, majd a forró olajba téve süssük meg mindkét oldalát szép világosra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »


