Burgonyás-sonkás lángos recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 25 dkg burgonya
- 30 dkg finomliszt
- 5 dkg olvasztott margarin
- 2 kk só
- 1,5 dl tej
- 1 tasak instant élesztő
- 20 dkg sonka
Sütéshez:
- 5 dl napraforgó olaj
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük.
Ha megfőtt, leöntjük a főzővizet róla, összetörjük, és hagyjuk hűlni. Beledolgozzuk az olvasztott (de nem forró) margarint, a sót, a tejet, a porélesztőt és a lisztet. Összegyúrjuk, majd mehet bele az apróra vágott sonka is. Alaposan gyúrjuk, dagasszuk ki a tésztát.
Konyharuhával lefedve meleg helyen hagyjuk duplájára kelni (min. 30 perc).
A megkelt tésztát lisztezett munkalapra borítva kissé nyújtsuk ki, és egy nagyobb méretű szaggatóval szaggassunk köröket.
Forrósítsunk olajat.
Olajos kézzel a korongokat húzogassuk ki lángos méretűre, majd a forró olajba téve süssük meg mindkét oldalát szép világosra.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.