Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lángos recept

Lángos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 3 dkg élesztő
    • 2 dl tej
    • 2-2,5 dl víz
    • 2 ek olaj
    • 1 tk cukor

    Elkészítése:

    A tejet és a vizet meglangyosítjuk. Egy pohárba beletesszük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük 1 dl tejjel. Lefedjük, és addig várunk, míg felfut.

    Egy tálba beletesszük a lisztet és a sót. Összekeverjük. A közepébe egy mélyedést csinálunk, és ebbe tesszük a 2 ek olajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és egy kevés langyos vizet. Elkezdjük összekeverni, és a vizet apránként adagoljuk, nehogy túl híg tésztát kapjunk. Amikor már közepesen lágy a tészta, akkor kelesztő tálba tesszük, és kb. fél óra hosszat langyos helyen kelesztjük.

    Ezután egy tálcát beolajozunk, és olajos kézzel kis halmokat szaggatunk a tésztából, majd kicsit távolabb tesszük egymástól. Konyharuhával letakarjuk, és így kelesztjük tovább. Amikor már szép nagyra megnőttek a tészták (kb. 30 perc), akkor el lehet kezdeni sütni.

    Egy serpenyőbe bőséges olajat öntünk, jól felmelegítjük, majd az olajos kézzel jól széthúzott és megformált tésztát belehelyezzük. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Lecsepegtetjük, és törlőpapírra kiszedjük, hogy a maradék olajat is felszívja.

    Tálaláskor sózzuk, tejföllel megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Aki szereti, még fokhagymával is jól megkenheti.

    A lángos kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 207 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 36 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá