Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Langalló recept

Langalló
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • kevés cukor
    • fél ek só
    • 250 ml meleg víz (lehet még egy kicsivel több is, de óvatosan, a liszttől függ)

    Feltét:

    • 250 ml tejföl
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1-2 lila hagyma
    • füstölt húsos szalonna, tarja – tetszés szerint
    • mehet még bele némi kukorica is
    • reszelt sajt.
    • ha nagyon magyarosra vágyunk, kolbásszal is spékeljük meg

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük el a sóval. Az élesztőt kevés, meleg vízzel és cukorral futtassuk, nagyjából 15 perc alatt. Keverjük a liszthez, majd gyúrjuk jól össze. Ne sajnáljuk erőnket. Néhány percig hagyjuk állni, addig egy kicsit megkel.

    Eközben szoktam a többi hozzávalót összevágni. A hagymákat szeletekbe, a szalonnát, sonkát apró kockákba. A tejfölbe pedig elkeverem a préselt fokhagymát és még egy pici sót.

    Nyújtsuk ki a tésztát nagyjából 1 cm vastagságúra és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 5 percig süssük. Ekkor vegyük ki a sütőből és tetejét kenjük meg a tejföllel, rakjuk meg a sonkával, szalonnával, hagymával, majd végén reszeljünk rá sajtot is.

    Mehet is vissza a sütőbe további 20-25 percre. Utána már csak az illatokat kell valahogy rejtegetni, mert erre aztán biztosan felébred a család.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá