Langalló recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- kevés cukor
- fél ek só
- 250 ml meleg víz (lehet még egy kicsivel több is, de óvatosan, a liszttől függ)
Feltét:
- 250 ml tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-2 lila hagyma
- füstölt húsos szalonna, tarja – tetszés szerint
- mehet még bele némi kukorica is
- reszelt sajt.
- ha nagyon magyarosra vágyunk, kolbásszal is spékeljük meg
Elkészítése:
A lisztet keverjük el a sóval. Az élesztőt kevés, meleg vízzel és cukorral futtassuk, nagyjából 15 perc alatt. Keverjük a liszthez, majd gyúrjuk jól össze. Ne sajnáljuk erőnket. Néhány percig hagyjuk állni, addig egy kicsit megkel.
Eközben szoktam a többi hozzávalót összevágni. A hagymákat szeletekbe, a szalonnát, sonkát apró kockákba. A tejfölbe pedig elkeverem a préselt fokhagymát és még egy pici sót.
Nyújtsuk ki a tésztát nagyjából 1 cm vastagságúra és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 5 percig süssük. Ekkor vegyük ki a sütőből és tetejét kenjük meg a tejföllel, rakjuk meg a sonkával, szalonnával, hagymával, majd végén reszeljünk rá sajtot is.
Mehet is vissza a sütőbe további 20-25 percre. Utána már csak az illatokat kell valahogy rejtegetni, mert erre aztán biztosan felébred a család.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

