Hozzávalók:
Tészta:
Feltét:
Elkészítése:
A lisztet keverjük el a sóval. Az élesztőt kevés, meleg vízzel és cukorral futtassuk, nagyjából 15 perc alatt. Keverjük a liszthez, majd gyúrjuk jól össze. Ne sajnáljuk erőnket. Néhány percig hagyjuk állni, addig egy kicsit megkel.
Eközben szoktam a többi hozzávalót összevágni. A hagymákat szeletekbe, a szalonnát, sonkát apró kockákba. A tejfölbe pedig elkeverem a préselt fokhagymát és még egy pici sót.
Nyújtsuk ki a tésztát nagyjából 1 cm vastagságúra és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 5 percig süssük. Ekkor vegyük ki a sütőből és tetejét kenjük meg a tejföllel, rakjuk meg a sonkával, szalonnával, hagymával, majd végén reszeljünk rá sajtot is.
Mehet is vissza a sütőbe további 20-25 percre. Utána már csak az illatokat kell valahogy rejtegetni, mert erre aztán biztosan felébred a család.