Tejszínes-padlizsános tészta recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg penne tészta, al dentére főzve
- 2 kisebb padlizsán meghámozva, felkockázva
- 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 2 paradicsom meghámozva, felkockázva
- 3 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
- olíva olaj
- 1 teáskanál friss rozmaring
- reszelt parmezán sajt
Elkészítés: A vöröshagymát egy kis olajon kezdjük el pirítani, majd adjuk hozzá a padlizsánt és a paradicsomot is. Pirítsuk együtt a zöldségeket, majd amikor a padlizsán kezd megpuhulni, akkor hintsük rá a lisztet, és úgy is pirítsuk még egy percig. Ezt követően öntsük fel az alapot a tejszínnel, sózzunk, borsozzunk és forraljuk pár percig. A főzés utolsó perceiben tegyük a fokhagymát és a friss rozmaringot is az ételbe.
A kész tejszínes-padlizsános alapot keverjük össze a tésztával, szórjuk meg a parmezánnal, és kész is vagyunk
A tejszínes-padlizsános tésztához válasszanak egy könnyű, száraz fehérbort, mondjuk egy sauvignon blanc-t.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

