Tejszínes-padlizsános tészta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 0,5 kg penne tészta, al dentére főzve
- 2 kisebb padlizsán meghámozva, felkockázva
- 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 2 paradicsom meghámozva, felkockázva
- 3 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
- olíva olaj
- 1 teáskanál friss rozmaring
- reszelt parmezán sajt
Elkészítés: A vöröshagymát egy kis olajon kezdjük el pirítani, majd adjuk hozzá a padlizsánt és a paradicsomot is. Pirítsuk együtt a zöldségeket, majd amikor a padlizsán kezd megpuhulni, akkor hintsük rá a lisztet, és úgy is pirítsuk még egy percig. Ezt követően öntsük fel az alapot a tejszínnel, sózzunk, borsozzunk és forraljuk pár percig. A főzés utolsó perceiben tegyük a fokhagymát és a friss rozmaringot is az ételbe.
A kész tejszínes-padlizsános alapot keverjük össze a tésztával, szórjuk meg a parmezánnal, és kész is vagyunk
A tejszínes-padlizsános tésztához válasszanak egy könnyű, száraz fehérbort, mondjuk egy sauvignon blanc-t.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.