Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes-padlizsános tészta recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg penne tészta, al dentére főzve
    • 2 kisebb padlizsán meghámozva, felkockázva
    • 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
    • 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
    • 2 paradicsom meghámozva, felkockázva
    • 3 dl tejszín
    • 1 evőkanál liszt
    • bors
    • olíva olaj
    • 1 teáskanál friss rozmaring
    • reszelt parmezán sajt

    Elkészítés: A vöröshagymát egy kis olajon kezdjük el pirítani, majd adjuk hozzá a padlizsánt és a paradicsomot is. Pirítsuk együtt a zöldségeket, majd amikor a padlizsán kezd megpuhulni, akkor hintsük rá a lisztet, és úgy is pirítsuk még egy percig. Ezt követően öntsük fel az alapot a tejszínnel, sózzunk, borsozzunk és forraljuk pár percig. A főzés utolsó perceiben tegyük a fokhagymát és a friss rozmaringot is az ételbe.

    A kész tejszínes-padlizsános alapot keverjük össze a tésztával, szórjuk meg a parmezánnal, és kész is vagyunk

    A tejszínes-padlizsános tésztához válasszanak egy könnyű, száraz fehérbort, mondjuk egy sauvignon blanc-t.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá