Tejszínes-padlizsános tészta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg penne tészta, al dentére főzve
  • 2 kisebb padlizsán meghámozva, felkockázva
  • 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 paradicsom meghámozva, felkockázva
  • 3 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • olíva olaj
  • 1 teáskanál friss rozmaring
  • reszelt parmezán sajt

Elkészítés: A vöröshagymát egy kis olajon kezdjük el pirítani, majd adjuk hozzá a padlizsánt és a paradicsomot is. Pirítsuk együtt a zöldségeket, majd amikor a padlizsán kezd megpuhulni, akkor hintsük rá a lisztet, és úgy is pirítsuk még egy percig. Ezt követően öntsük fel az alapot a tejszínnel, sózzunk, borsozzunk és forraljuk pár percig. A főzés utolsó perceiben tegyük a fokhagymát és a friss rozmaringot is az ételbe.

A kész tejszínes-padlizsános alapot keverjük össze a tésztával, szórjuk meg a parmezánnal, és kész is vagyunk

A tejszínes-padlizsános tésztához válasszanak egy könnyű, száraz fehérbort, mondjuk egy sauvignon blanc-t.