Gnocchi recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60 dkg főtt burgonya
- 20-30 dkg liszt (attól függően, hogy mennyire lisztes a burgonya)
- 1 evőkanál búzadara
- 1 evőkanál olaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bolognai mártás
- sajt
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, cipókba osztjuk, ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőle, és hüvelyknyi darabokra vágjuk. Ezeket a kis tésztadarabokat homorúan fektetett, lisztezett villa fogazatához nyomva lisztes hüvelykujjunkkal „lepörgetjük”, hogy szép bordás hátú, kagyló formájú tésztákat kapjunk. Sós vízben kifőzzük, és bolognai paradicsommártással (súgóval) összekeverve, sajttal gazdagon meghintve kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.