Édes csusza tepsiben recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg csuszatészta
- 50 dkg túró
- 2 cs főzős vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 cs vaníliás cukor
- 10 dkg aszalt sárgabarack vagy mazsola
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A pudingokat megfőzzük a tejben a leírás szerint. A még forró pudinghoz keverjük a felvert tojáshabot. A csuszatésztát kifőzzük egy kicsit maradjon keményebb, majd forgassuk meg egy kis vajban.
Kivajazott tepsibe simítsuk a tészta felét, morzsoljuk rá a fele túrót, szórjuk meg vaníliás cukorral, aprított barackkal vagy mazsolával, szórjuk meg a citromhéjjal, majd kenjük rá a pudingos hab felét. Ugyanezt a műveletet ismételjük, a tetejére a pudingos hab kerüljön.
A végén a tetejére tegyünk vajdarabkákat, majd a kb 30 perc alatt süssük készre 180 fokon. Akkor jó, ha már a teteje is színt kap.
Tipp:
A pudingba én tettem egy kis cukrot. Tálalni lehet joghurttal kikevert híg tejföllel is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »