Édes csusza tepsiben recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg csuszatészta
- 50 dkg túró
- 2 cs főzős vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 2 cs vaníliás cukor
- 10 dkg aszalt sárgabarack vagy mazsola
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A pudingokat megfőzzük a tejben a leírás szerint. A még forró pudinghoz keverjük a felvert tojáshabot. A csuszatésztát kifőzzük egy kicsit maradjon keményebb, majd forgassuk meg egy kis vajban.
Kivajazott tepsibe simítsuk a tészta felét, morzsoljuk rá a fele túrót, szórjuk meg vaníliás cukorral, aprított barackkal vagy mazsolával, szórjuk meg a citromhéjjal, majd kenjük rá a pudingos hab felét. Ugyanezt a műveletet ismételjük, a tetejére a pudingos hab kerüljön.
A végén a tetejére tegyünk vajdarabkákat, majd a kb 30 perc alatt süssük készre 180 fokon. Akkor jó, ha már a teteje is színt kap.
Tipp:
A pudingba én tettem egy kis cukrot. Tálalni lehet joghurttal kikevert híg tejföllel is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »










