Krumplis tészta recept
Hozzávalók:
- 75 dkg száraztészta
- 1 kg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 10 dkg bacon szalonna
- 1 ek pirospaprika
- 2 ek étolaj
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A burgonyát megpucolom, felkockázom, és enyhén sós vízben megfőzöm.
A tésztát (fodros nagykocka) forrásban lévő, sós vízben kifőzöm.
A hagymát apróra vágom, és a zsíron, erős tűzön megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott bacont, és még 5 percig tovább pirítom.
Ezután lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, és ízlés szerint borsozom.
A burgonyát, miután leöntöttem róla a főzővizet, hozzáadom a hagymához, egy kicsit megtöröm és elkeverem.
Ha a tészta megfőtt, leöntöm a főzővizet, összekeverem a krumplival, és erős tűzön lepirítom az alját.
Ezután átforgatom, újra lepirítom, átforgatom.
Savanyúsággal, vagy salátával tálalom.
A krumplis tészta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 22 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »

