Krumplis tészta recept

Hozzávalók:
- 75 dkg száraztészta
- 1 kg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 10 dkg bacon szalonna
- 1 ek pirospaprika
- 2 ek étolaj
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A burgonyát megpucolom, felkockázom, és enyhén sós vízben megfőzöm.
A tésztát (fodros nagykocka) forrásban lévő, sós vízben kifőzöm.
A hagymát apróra vágom, és a zsíron, erős tűzön megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott bacont, és még 5 percig tovább pirítom.
Ezután lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, és ízlés szerint borsozom.
A burgonyát, miután leöntöttem róla a főzővizet, hozzáadom a hagymához, egy kicsit megtöröm és elkeverem.
Ha a tészta megfőtt, leöntöm a főzővizet, összekeverem a krumplival, és erős tűzön lepirítom az alját.
Ezután átforgatom, újra lepirítom, átforgatom.
Savanyúsággal, vagy salátával tálalom.
A krumplis tészta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 22 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »