Krumplis tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 75 dkg száraztészta
  • 1 kg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 10 dkg bacon szalonna
  • 1 ek pirospaprika
  • 2 ek étolaj
  • ízlés szerint őrölt bors
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A burgonyát megpucolom, felkockázom, és enyhén sós vízben megfőzöm.

A tésztát (fodros nagykocka) forrásban lévő, sós vízben kifőzöm.

A hagymát apróra vágom, és a zsíron, erős tűzön megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott bacont, és még 5 percig tovább pirítom.

Ezután lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, és ízlés szerint borsozom.

A burgonyát, miután leöntöttem róla a főzővizet, hozzáadom a hagymához, egy kicsit megtöröm és elkeverem.

Ha a tészta megfőtt, leöntöm a főzővizet, összekeverem a krumplival, és erős tűzön lepirítom az alját.
Ezután átforgatom, újra lepirítom, átforgatom.

Savanyúsággal, vagy salátával tálalom.