Hozzávalók:
Elkészítése:
A burgonyát megpucolom, felkockázom, és enyhén sós vízben megfőzöm.
A tésztát (fodros nagykocka) forrásban lévő, sós vízben kifőzöm.
A hagymát apróra vágom, és a zsíron, erős tűzön megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott bacont, és még 5 percig tovább pirítom.
Ezután lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, és ízlés szerint borsozom.
A burgonyát, miután leöntöttem róla a főzővizet, hozzáadom a hagymához, egy kicsit megtöröm és elkeverem.
Ha a tészta megfőtt, leöntöm a főzővizet, összekeverem a krumplival, és erős tűzön lepirítom az alját.
Ezután átforgatom, újra lepirítom, átforgatom.
Savanyúsággal, vagy salátával tálalom.