Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumplis tészta recept

Krumplis tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg krumpli
    • 30 dkg fodros kocka vagy kockatészta
    • 3 kanál olaj vagy zsír
    • pirospaprika (kb. 2 púpos kávéskanál)
    • só (tészta vizébe kb. 2 púpos teáskanál, a hagymás krumpliba kb. 1 púpos kávéskanál)
    • bors (kb. 1 csapott kávéskanál)
    • 1 nagy fej vöröshagyma (kb. 15 dkg)

    Elkészítése:

    A krumplit meghámozzuk, kockára vágva sós vízben megfőzzük.

    Egy másik lábosban felteszünk a tésztának vizet forralni.

    A vöröshagymát felaprítjuk, a zsiradékon megdinszteljük jó puhára.

    Közben borsozzuk, sózzuk, majd amikor kész van, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával.

    Ha a tészta vize felforrt, megsózzuk, és egy kevés olajat is löttyintünk bele.

    A tésztát a forrásban lévő vízbe öntjük, és megfőzzük.

    Amikor a krumpli kész van, leszűrjük és összetörjük, majd rátesszük a hagymás zsiradékra a sós vízben kifőtt, közben leszűrt tésztával együtt, és összekeverjük.

    Kovászos vagy savanyú uborkával az igazi!

    Tipp:

    A burgonyát összetörhetjük krumplinyomóval vagy villával is. Ha azonban nem zavar bennünket, hogy kockázva van, így is rátehetjük a tésztára.

    A hagymás alapnak jó ízesnek kell lenni, mert az adja meg az étel pikantériáját. Szóval, ha összeforgattuk a krumplival, mielőtt a tésztát is beleöntenénk, feltétlenül kóstoljuk meg, és fűszerezzük (sóval, borssal) utólag, ha nem lenne elég ízes. Soha ne bízzunk más ízlésvilágában, kóstolgassunk!!!

    Még finomabb, ha az olaj helyett 10 dkg apróra vágott füstölt szalonnával indítjuk a hagyma pirítását.

    Húsimádók feldobhatják füstölt kolbászkarikákkal vagy virslivel is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá