Krumplis lángos recept
Hozzávalók:
- 25 dkg főtt, áttört burgonya
- 2 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- 1,5 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- olaj a sütéshez
- tetejére sajt, tejföl. lilahagyma ízlés szerint
Elkészítése:
A meghámozott, kockára vágott burgonyát megfőzzük, összetörjük és kihűtjük.
A tésztát kézzel is dagaszthatjuk, de kenyérsütőgépet is bevethetünk. Amennyiben kézzel dolgozunk, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk a cukorral, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval.
Ha kenyérsütővel dagasztunk, alulra beletesszük a tejet és a krumplit, rá a lisztet úgy, hogy a nedves hozzávalókat ellepje, közepébe egy kis mélyedésbe az élesztőt, sarkokba a cukrot és a sót. Dagasztóprogramot választunk.
Ha a dagasztás kész, a tésztát lisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk, és 12 egyenlő darabra vágjuk.
Felforrósított olajban, kissé kézzel még megnyújtva mindkét felét pirosra sütjük.
Tetejét tejföllel, sajttal, fokhagymával, lilahagymával, ketchuppal, lekvárral vagy ízlésünk szerint bármivel megrakhatjuk.
Tipp:
Mindenképpen hűtsük ki a krumplit, mielőtt a tésztához adjuk, mert ellenkező esetben túlkelhet, és nem lesz finom a tészta!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »


