Hozzávalók:
Elkészítése:
A meghámozott, kockára vágott burgonyát megfőzzük, összetörjük és kihűtjük.
A tésztát kézzel is dagaszthatjuk, de kenyérsütőgépet is bevethetünk. Amennyiben kézzel dolgozunk, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk a cukorral, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval.
Ha kenyérsütővel dagasztunk, alulra beletesszük a tejet és a krumplit, rá a lisztet úgy, hogy a nedves hozzávalókat ellepje, közepébe egy kis mélyedésbe az élesztőt, sarkokba a cukrot és a sót. Dagasztóprogramot választunk.
Ha a dagasztás kész, a tésztát lisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk, és 12 egyenlő darabra vágjuk.
Felforrósított olajban, kissé kézzel még megnyújtva mindkét felét pirosra sütjük.
Tetejét tejföllel, sajttal, fokhagymával, lilahagymával, ketchuppal, lekvárral vagy ízlésünk szerint bármivel megrakhatjuk.
Mindenképpen hűtsük ki a krumplit, mielőtt a tésztához adjuk, mert ellenkező esetben túlkelhet, és nem lesz finom a tészta!