Krumplis fánk recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg főtt, áttört burgonya
- 10 dkg margarin
- 1 mk só
- 2,5 dkg élesztő
- 1,5 dl langyos víz
- 2 tk cukor
- 25 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - olaj a sütéshez
Elkészítése:
A vízbe szórjuk bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt.
A főtt, langyos, áttört krumplit kikeverjük a margarinnal és a sóval. A liszt közepébe tesszük a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a krumplipürét, és rugalmas tésztává gyúrjuk. Ha laza, kevés lisztet adhatunk hozzá gyúrás közben, de ne legyen kemény a tészta.
Tálba tesszük, letakarva 1,5 órát kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk a megkelt tésztát. Hengert formázunk belőle, késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, golyókká görgetjük, kissé ellapítjuk, a közepét mutatóujjunkkal kilyukasztjuk, majd az ujjunk körül kissé megforgatjuk. Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Lekvárral, porcukorra tálaljuk.
Tipp:
Ha csak 2-3 főre akarunk fánkot sütni, akkor ezt a megkelt tésztát vegyük ketté, a felébe lazán gyúrjunk bele 1 tk sót, tegyük hosszúkás sütőformába, és süssünk kenyeret belőle.
A krumplis fánk kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 13 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

