Krémsajtos Fettucini tészta brokkolival recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 200 gramm Fettucini tészta
- 1 dl tejszín
- 1 tömlős krémsajt
- 2 ek reszelt parmezán
- 1 dónyi vaj
- só
- 1 ek olaj
- 1 kisebb brokkoli
- 2 csipetnyi szódabikarbóna
Elkészítése:
Egy fazékban vizet forralunk, teszünk bele egy kevés olajat és megsózzuk. A lobogó vízben kifőzzük a tésztát.
Közben egy serpenyőbe beleöntjük a tejszínt, a krémsajtot, hozzáadunk egy kis vajat, ízlés szerint sót, és kavargatás mellett összefőzzük.
Mielőtt leszűrnénk a tésztát, a főzőléből kb. 1 dl vizet hozzáadunk a sajtos mártásunkhoz .
Leszűrjük a tésztát, és beleöntjük a masszába. Jól összekeverjük.
A brokkolit rózsáira szedjük, és sós forró vízben roppanósra főzzük (kb. 2 perc). A főzővízbe szoktam tenni egy kevés szódabikarbonát, mert ez megőrzi az üde zöld színét.
Tányérra szedjük a tejszínes tésztát, rátesszük a brokkoli rózsákat, és megszórjuk frissen reszelt parmezán sajttal.
Jó étvágyat!
A krémsajtos fettucini tészta brokkolival kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 189 kcal
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 9 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.