Krémsajtos Fettucini tészta brokkolival

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 200 gramm Fettucini tészta
  • 1 dl tejszín
  • 1 tömlős krémsajt
  • 2 ek reszelt parmezán
  • 1 dónyi vaj
  • 1 ek olaj
  • 1 kisebb brokkoli
  • 2 csipetnyi szódabikarbóna

Elkészítése:

Egy fazékban vizet forralunk, teszünk bele egy kevés olajat és megsózzuk. A lobogó vízben kifőzzük a tésztát.

Közben egy serpenyőbe beleöntjük a tejszínt, a krémsajtot, hozzáadunk egy kis vajat, ízlés szerint sót, és kavargatás mellett összefőzzük.

Mielőtt leszűrnénk a tésztát, a főzőléből kb. 1 dl vizet hozzáadunk a sajtos mártásunkhoz .

Leszűrjük a tésztát, és beleöntjük a masszába. Jól összekeverjük.

A brokkolit rózsáira szedjük, és sós forró vízben roppanósra főzzük (kb. 2 perc). A főzővízbe szoktam tenni egy kevés szódabikarbonát, mert ez megőrzi az üde zöld színét.

Tányérra szedjük a tejszínes tésztát, rátesszük a brokkoli rózsákat, és megszórjuk frissen reszelt parmezán sajttal.

Jó étvágyat!