Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy fazékban vizet forralunk, teszünk bele egy kevés olajat és megsózzuk. A lobogó vízben kifőzzük a tésztát.
Közben egy serpenyőbe beleöntjük a tejszínt, a krémsajtot, hozzáadunk egy kis vajat, ízlés szerint sót, és kavargatás mellett összefőzzük.
Mielőtt leszűrnénk a tésztát, a főzőléből kb. 1 dl vizet hozzáadunk a sajtos mártásunkhoz .
Leszűrjük a tésztát, és beleöntjük a masszába. Jól összekeverjük.
A brokkolit rózsáira szedjük, és sós forró vízben roppanósra főzzük (kb. 2 perc). A főzővízbe szoktam tenni egy kevés szódabikarbonát, mert ez megőrzi az üde zöld színét.
Tányérra szedjük a tejszínes tésztát, rátesszük a brokkoli rózsákat, és megszórjuk frissen reszelt parmezán sajttal.
Jó étvágyat!