Kolozsvári vargabéles recept

Hozzávalók:
- 250 g hosszú metélt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 marék mazsola beáztatva
- 250 g túró
- 200 g tejszínes besamel szósz vagy főzőtejszín
- 1 citrom reszelt héja
- kevés vaj a tál kikenéséhez
- csipet só
- 1 csomag réteslap
Elkészítése:
A tésztát lobogó vízben megfőzzük, leszűrjük.
A túróhoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejszínes besamel szószt vagy a tejszínt, a cukrot és vaníliás cukrot. Összetörjük villával, majd belekerül a mazsola, a reszelt citromhéj és a kemény habbá vert tojásfehérje is.
A lecsöpögtetett tésztával összekeverjük a túrós masszát.
A sütőtálat kikenjük vajjal, majd a réteslapok felét az aljára tesszük. Erre tesszük a túrós, tésztás keveréket, majd a maradék réteslappal fedjük be.
180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »