Kolozsvári vargabéles recept

Hozzávalók:
- 250 g hosszú metélt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 marék mazsola beáztatva
- 250 g túró
- 200 g tejszínes besamel szósz vagy főzőtejszín
- 1 citrom reszelt héja
- kevés vaj a tál kikenéséhez
- csipet só
- 1 csomag réteslap
Elkészítése:
A tésztát lobogó vízben megfőzzük, leszűrjük.
A túróhoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejszínes besamel szószt vagy a tejszínt, a cukrot és vaníliás cukrot. Összetörjük villával, majd belekerül a mazsola, a reszelt citromhéj és a kemény habbá vert tojásfehérje is.
A lecsöpögtetett tésztával összekeverjük a túrós masszát.
A sütőtálat kikenjük vajjal, majd a réteslapok felét az aljára tesszük. Erre tesszük a túrós, tésztás keveréket, majd a maradék réteslappal fedjük be.
180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »