Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolozsvári vargabéles recept

Kolozsvári vargabéles
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 250 g hosszú metélt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 100 g kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 marék mazsola beáztatva
    • 250 g túró
    • 200 g tejszínes besamel szósz vagy főzőtejszín
    • 1 citrom reszelt héja
    • kevés vaj a tál kikenéséhez
    • csipet só
    • 1 csomag réteslap

    Elkészítése:

    A tésztát lobogó vízben megfőzzük, leszűrjük.

    A túróhoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejszínes besamel szószt vagy a tejszínt, a cukrot és vaníliás cukrot. Összetörjük villával, majd belekerül a mazsola, a reszelt citromhéj és a kemény habbá vert tojásfehérje is.

    A lecsöpögtetett tésztával összekeverjük a túrós masszát.

    A sütőtálat kikenjük vajjal, majd a réteslapok felét az aljára tesszük. Erre tesszük a túrós, tésztás keveréket, majd a maradék réteslappal fedjük be.

    180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá