Kolozsvári vargabéles

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kolozsvári vargabéles

Hozzávalók:

  • 250 g hosszú metélt
  • 2 db tojás
  • 100 g kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 marék mazsola beáztatva
  • 250 g túró
  • 200 g tejszínes besamel szósz vagy főzőtejszín
  • 1 citrom reszelt héja
  • kevés vaj a tál kikenéséhez
  • csipet só
  • 1 csomag réteslap

Elkészítése:

A tésztát lobogó vízben megfőzzük, leszűrjük.

A túróhoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejszínes besamel szószt vagy a tejszínt, a cukrot és vaníliás cukrot. Összetörjük villával, majd belekerül a mazsola, a reszelt citromhéj és a kemény habbá vert tojásfehérje is.

A lecsöpögtetett tésztával összekeverjük a túrós masszát.

A sütőtálat kikenjük vajjal, majd a réteslapok felét az aljára tesszük. Erre tesszük a túrós, tésztás keveréket, majd a maradék réteslappal fedjük be.

180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.