Kolbászos pizza kemencében recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 1,5 dkg élesztő
- 25 dkg finomliszt
- 1 kk só
- 1 kk cukor
- 1 dl tej
- 0,5 dl víz
- 0,1 dl olívaolaj
Szószhoz:
- 1 dl tejföl
- 1 ek mustár
Feltéthez:
- 1 fej lila hagyma
- 5 dkg füstölt kolbász
- 5 dkg bacon szalonna
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 5 dkg sajt
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben, 1 kk cukorral, meleg helyen felfuttatom.
A lisztet a sóval, az olajjal, a vízzel és a felfuttatott élesztővel elkeverem, majd jól kidagasztom, és 30 percet hűvös helyen pihentetem.
A tésztát kb. 30-35 cm átmérőre húzom, megkenem tejföllel, meg mustárral, és reszelt sajttal megszórom, majd ráhalmozom a hagymakarikákat, a kolbász és bacon szeleteket. A tetejére paprika és paradicsom karikákat teszek.
Ha a kemence megfelelő hőfokú (350°C), 3 perc alatt készre sütöm. A sütési hőfok és az idő kemencénként változhat, mivel minden kemence más, tehát ezeket egyénileg kell kitapasztalni.
Tipp:
A pizza megsüthető sütőben is, a legmagasabb fokozaton, persze a sütési idő kicsit növekszik.
A kolbászos pizza kemencében kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 22 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

