Kolbászos pizza kemencében recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1,5 dkg élesztő
- 25 dkg finomliszt
- 1 kk só
- 1 kk cukor
- 1 dl tej
- 0,5 dl víz
- 0,1 dl olívaolaj
Szószhoz:
- 1 dl tejföl
- 1 ek mustár
Feltéthez:
- 1 fej lila hagyma
- 5 dkg füstölt kolbász
- 5 dkg bacon szalonna
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 5 dkg sajt
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben, 1 kk cukorral, meleg helyen felfuttatom.
A lisztet a sóval, az olajjal, a vízzel és a felfuttatott élesztővel elkeverem, majd jól kidagasztom, és 30 percet hűvös helyen pihentetem.
A tésztát kb. 30-35 cm átmérőre húzom, megkenem tejföllel, meg mustárral, és reszelt sajttal megszórom, majd ráhalmozom a hagymakarikákat, a kolbász és bacon szeleteket. A tetejére paprika és paradicsom karikákat teszek.
Ha a kemence megfelelő hőfokú (350°C), 3 perc alatt készre sütöm. A sütési hőfok és az idő kemencénként változhat, mivel minden kemence más, tehát ezeket egyénileg kell kitapasztalni.
Tipp:
A pizza megsüthető sütőben is, a legmagasabb fokozaton, persze a sütési idő kicsit növekszik.
A kolbászos pizza kemencében kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 22 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »