Kolbászos pizza kemencében

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 1,5 dkg élesztő
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 kk só
  • 1 kk cukor
  • 1 dl tej
  • 0,5 dl víz
  • 0,1 dl olívaolaj

Szószhoz:

  • 1 dl tejföl
  • 1 ek mustár

Feltéthez:

  • 1 fej lila hagyma
  • 5 dkg füstölt kolbász
  • 5 dkg bacon szalonna
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 5 dkg sajt

Elkészítése:

Az élesztőt langyos tejben, 1 kk cukorral, meleg helyen felfuttatom.

A lisztet a sóval, az olajjal, a vízzel és a felfuttatott élesztővel elkeverem, majd jól kidagasztom, és 30 percet hűvös helyen pihentetem.

A tésztát kb. 30-35 cm átmérőre húzom, megkenem tejföllel, meg mustárral, és reszelt sajttal megszórom, majd ráhalmozom a hagymakarikákat, a kolbász és bacon szeleteket. A tetejére paprika és paradicsom karikákat teszek.

Ha a kemence megfelelő hőfokú (350°C), 3 perc alatt készre sütöm. A sütési hőfok és az idő kemencénként változhat, mivel minden kemence más, tehát ezeket egyénileg kell kitapasztalni.

Tipp:

A pizza megsüthető sütőben is, a legmagasabb fokozaton, persze a sütési idő kicsit növekszik.