Hozzávalók:
Tésztához:
Szószhoz:
Feltéthez:
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben, 1 kk cukorral, meleg helyen felfuttatom.
A lisztet a sóval, az olajjal, a vízzel és a felfuttatott élesztővel elkeverem, majd jól kidagasztom, és 30 percet hűvös helyen pihentetem.
A tésztát kb. 30-35 cm átmérőre húzom, megkenem tejföllel, meg mustárral, és reszelt sajttal megszórom, majd ráhalmozom a hagymakarikákat, a kolbász és bacon szeleteket. A tetejére paprika és paradicsom karikákat teszek.
Ha a kemence megfelelő hőfokú (350°C), 3 perc alatt készre sütöm. A sütési hőfok és az idő kemencénként változhat, mivel minden kemence más, tehát ezeket egyénileg kell kitapasztalni.
A pizza megsüthető sütőben is, a legmagasabb fokozaton, persze a sütési idő kicsit növekszik.