Kolbászos-gombás lasagne recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 pár debreceni vagy másmilyen jó minőségű kolbász
- 6 db lasagne tésztalap
- 30 dkg gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg paradicsom
- 1 ek paradicsompüré
- 4 ek víz
- 4 púpozott ek tejföl
- 1 tk dijoni mustár
- 30 dkg sajt
- kakukkfű (ízlés szerint)
- só
- őrölt bors
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
A lasagne tésztát enyhén sós vízben pár perc alatt főzzük félpuhára, majd szűrjük le.
A debreceni vagy kolbász bőrét húzzuk le, majd apróra daraboljuk fel. A gombát vágjuk fel ízlés szerint. A paradicsomot vágjuk fel kisebb kockákra. A paradicsompürét keverjük simára a vízzel. A sajtot reszeljük le. A kakukkfűágról tépkedjük le a leveleket.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a feldarabolt kolbászt és kevergetve süssük pár percig.
Amikor már kissé megpirult, nyomjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk rá a lecsipkedett kakukkfűleveleket, majd adjuk hozzá az ízlés szerint feldarabolt gombát. Ezután keverjük alaposan össze, majd pirítsuk kb 5 percig.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, és öntsük fel a vízzel simára kevert paradicsompürével. Keverjük össze, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pároljuk pár percig. (a fűszerezéssel vigyázzunk, mert a kolbász már ízesítve van)
Ezután adjuk hozzá a tejfölt, a mustárt és kb 25 dkg reszelt sajtot, majd kevergetve addig melegítsük, hogy a sajttal kellően összeolvadjon.
Egy kisebb tepsi alját locsoljunk meg egy evőkanál olívaolajjal, majd helyezzünk rá egy lasagne lapot. Ezután kanalazzunk rá a kolbászos-gombás-paradicsomos-szószos keverékből, majd fedjük be a következő tésztalappal. Ezt addig ismételjük, ameddig a tészta és a ragu el nem fogy. A tetejére mindenképpen ragu kerüljön! Végül a maradék reszelt sajttal szórjuk meg a tetejét.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 20 perc alatt szép pirosra. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Én két kisebb lábosba külön-külön állítottam össze, sütöttem készre, majd abban is tálaltam.