Kínai sülttészta recept

Hozzávalók:
- 250 g szélesmetélt tészta
- 10 dkg gomba (ha van shiitake, ha nincs a csiperke is tökéletes)
- 20 dkg csirkemellfilé
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csokor újhagyma
- 2 evőkanál szezámolaj
- 5 evőkanál szójaszósz
- 1 kanál étkezésí keményítő
- só
- cukor
- chili
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra szeljük, majd víz és étkezési keményítő keverékébe egy éjszakára bepácoljuk.
A pácolt csirkemellfilét lassú tűzőn, 90 fokos vízben (a lényeg, hogy elég forró víz legyen, de még ne legyen forrásban) 6-7 perc alatt előfőzzük.
Egy wokban kevés étolajat hevítünk, majd beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a karikázott újhagymát és a cikkekre szelt gombát, végül a csirkemellcsíkokat és összepirítjuk.
Hozzáadjuk a főtt tésztát, összepirítjuk az egészet majd sóval, borssal, cukorral, chilivel, szójaszósszal és szezámolajjal ízesítjük.
Tipp:
A receptet egy kínai szakácstól tanultam, az étkezési keményítős pácnak a lényege, hogy megpuhítsa a csirkemellet, így kapunk a kínai büfében is kapható vajpuha csirkemellet. Ha valakinek felszereltebb konyhája van és esetleg rizsecet, vagy halszósz is kéznél van, ne hagyjuk ki semmiképp. Az igazi ízhez hozzátartozik.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »