Kínai sülttészta recept

Hozzávalók:
- 250 g szélesmetélt tészta
- 10 dkg gomba (ha van shiitake, ha nincs a csiperke is tökéletes)
- 20 dkg csirkemellfilé
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csokor újhagyma
- 2 evőkanál szezámolaj
- 5 evőkanál szójaszósz
- 1 kanál étkezésí keményítő
- só
- cukor
- chili
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra szeljük, majd víz és étkezési keményítő keverékébe egy éjszakára bepácoljuk.
A pácolt csirkemellfilét lassú tűzőn, 90 fokos vízben (a lényeg, hogy elég forró víz legyen, de még ne legyen forrásban) 6-7 perc alatt előfőzzük.
Egy wokban kevés étolajat hevítünk, majd beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a karikázott újhagymát és a cikkekre szelt gombát, végül a csirkemellcsíkokat és összepirítjuk.
Hozzáadjuk a főtt tésztát, összepirítjuk az egészet majd sóval, borssal, cukorral, chilivel, szójaszósszal és szezámolajjal ízesítjük.
Tipp:
A receptet egy kínai szakácstól tanultam, az étkezési keményítős pácnak a lényege, hogy megpuhítsa a csirkemellet, így kapunk a kínai büfében is kapható vajpuha csirkemellet. Ha valakinek felszereltebb konyhája van és esetleg rizsecet, vagy halszósz is kéznél van, ne hagyjuk ki semmiképp. Az igazi ízhez hozzátartozik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »