Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kínai sülttészta recept

Kínai sülttészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 250 g szélesmetélt tészta
    • 10 dkg gomba (ha van shiitake, ha nincs a csiperke is tökéletes)
    • 20 dkg csirkemellfilé
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csokor újhagyma
    • 2 evőkanál szezámolaj
    • 5 evőkanál szójaszósz
    • 1 kanál étkezésí keményítő
    • cukor
    • chili

    Elkészítése:

    A csirkemellet csíkokra szeljük, majd víz és étkezési keményítő keverékébe egy éjszakára bepácoljuk.

    A pácolt csirkemellfilét lassú tűzőn, 90 fokos vízben (a lényeg, hogy elég forró víz legyen, de még ne legyen forrásban) 6-7 perc alatt előfőzzük.

    Egy wokban kevés étolajat hevítünk, majd beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a karikázott újhagymát és a cikkekre szelt gombát, végül a csirkemellcsíkokat és összepirítjuk.

    Hozzáadjuk a főtt tésztát, összepirítjuk az egészet majd sóval, borssal, cukorral, chilivel, szójaszósszal és szezámolajjal ízesítjük.

    Tipp:

    A receptet egy kínai szakácstól tanultam, az étkezési keményítős pácnak a lényege, hogy megpuhítsa a csirkemellet, így kapunk a kínai büfében is kapható vajpuha csirkemellet. Ha valakinek felszereltebb konyhája van és esetleg rizsecet, vagy halszósz is kéznél van, ne hagyjuk ki semmiképp. Az igazi ízhez hozzátartozik.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá