Kínai sülttészta recept
Hozzávalók:
- 250 g szélesmetélt tészta
- 10 dkg gomba (ha van shiitake, ha nincs a csiperke is tökéletes)
- 20 dkg csirkemellfilé
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csokor újhagyma
- 2 evőkanál szezámolaj
- 5 evőkanál szójaszósz
- 1 kanál étkezésí keményítő
- só
- cukor
- chili
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra szeljük, majd víz és étkezési keményítő keverékébe egy éjszakára bepácoljuk.
A pácolt csirkemellfilét lassú tűzőn, 90 fokos vízben (a lényeg, hogy elég forró víz legyen, de még ne legyen forrásban) 6-7 perc alatt előfőzzük.
Egy wokban kevés étolajat hevítünk, majd beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a karikázott újhagymát és a cikkekre szelt gombát, végül a csirkemellcsíkokat és összepirítjuk.
Hozzáadjuk a főtt tésztát, összepirítjuk az egészet majd sóval, borssal, cukorral, chilivel, szójaszósszal és szezámolajjal ízesítjük.
Tipp:
A receptet egy kínai szakácstól tanultam, az étkezési keményítős pácnak a lényege, hogy megpuhítsa a csirkemellet, így kapunk a kínai büfében is kapható vajpuha csirkemellet. Ha valakinek felszereltebb konyhája van és esetleg rizsecet, vagy halszósz is kéznél van, ne hagyjuk ki semmiképp. Az igazi ízhez hozzátartozik.