Kínai sülttészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kínai sülttészta

Hozzávalók:

  • 250 g szélesmetélt tészta
  • 10 dkg gomba (ha van shiitake, ha nincs a csiperke is tökéletes)
  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 3 tojás
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 evőkanál szezámolaj
  • 5 evőkanál szójaszósz
  • 1 kanál étkezésí keményítő
  • cukor
  • chili

Elkészítése:

A csirkemellet csíkokra szeljük, majd víz és étkezési keményítő keverékébe egy éjszakára bepácoljuk.

A pácolt csirkemellfilét lassú tűzőn, 90 fokos vízben (a lényeg, hogy elég forró víz legyen, de még ne legyen forrásban) 6-7 perc alatt előfőzzük.

Egy wokban kevés étolajat hevítünk, majd beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a karikázott újhagymát és a cikkekre szelt gombát, végül a csirkemellcsíkokat és összepirítjuk.

Hozzáadjuk a főtt tésztát, összepirítjuk az egészet majd sóval, borssal, cukorral, chilivel, szójaszósszal és szezámolajjal ízesítjük.

Tipp:

A receptet egy kínai szakácstól tanultam, az étkezési keményítős pácnak a lényege, hogy megpuhítsa a csirkemellet, így kapunk a kínai büfében is kapható vajpuha csirkemellet. Ha valakinek felszereltebb konyhája van és esetleg rizsecet, vagy halszósz is kéznél van, ne hagyjuk ki semmiképp. Az igazi ízhez hozzátartozik.