Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra szeljük, majd víz és étkezési keményítő keverékébe egy éjszakára bepácoljuk.
A pácolt csirkemellfilét lassú tűzőn, 90 fokos vízben (a lényeg, hogy elég forró víz legyen, de még ne legyen forrásban) 6-7 perc alatt előfőzzük.
Egy wokban kevés étolajat hevítünk, majd beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a karikázott újhagymát és a cikkekre szelt gombát, végül a csirkemellcsíkokat és összepirítjuk.
Hozzáadjuk a főtt tésztát, összepirítjuk az egészet majd sóval, borssal, cukorral, chilivel, szójaszósszal és szezámolajjal ízesítjük.
A receptet egy kínai szakácstól tanultam, az étkezési keményítős pácnak a lényege, hogy megpuhítsa a csirkemellet, így kapunk a kínai büfében is kapható vajpuha csirkemellet. Ha valakinek felszereltebb konyhája van és esetleg rizsecet, vagy halszósz is kéznél van, ne hagyjuk ki semmiképp. Az igazi ízhez hozzátartozik.