Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumplis langalló recept

Krumplis langalló
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    2 tepsi lángoshoz

    • 1 kg burgonya
    • 1 kg finomliszt
    • kis kanál kristálycukor (az élesztő felfuttatásához)
    • 50 g. élesztő
    • 2 dl. tej
    • 100 g. étolaj
    • 1 teáskanál só
    • víz

    A feltéthez:

    • tejföl ízlés szerint
    • 5 – 6 fej lila hagyma
    • 125 g kockázott bacon, (esetleg ugyanennyi reszelt párizsi)
    • 800 g reszelt sajt (trappista)
    • + étolaj a tepsi kikenéséhez

    Elkészítése:

    A burgonyákat meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt, krumplitörővel összetörjük.

    Az élesztőt közben enyhén cukrozott langyos tejben felfuttatjuk.

    Nagyobb keverőtálban az összetört burgonyával elkeverjük a lisztet, a felfuttatott élesztőt, kis pohárnyi étolajat, és 5 – 6 dl. vizet.

    Összegyúrjuk annyira, hogy laza tésztát kapjunk.

    Ezután, fél óráig konyharuhával letakarva kelesztjük a tésztát. Tepsibe sütőpapírt terítünk, melyet le is olajozunk.

    Erre terítjük a tészta egyik felét, amelynek a széleit, és az oldalait a tepsi méretére simítjuk, és eligazgatjuk benne. 220°-os előmelegített sütőben elősütjük 15 percig.

    Mivel egyszerre két tepsivel dolgoztunk, a megmaradt tésztával ugyanígy jártunk el.

    Közben előkészítjük a feltéteket. Szeletelt bacont, vagy kockázottat, reszelt párizsit, reszelt sajtot, karikára vágott lila hagymát, esetleg házikolbászt.

    Amikor a tészta félig megsült, tetejét megkenjük tejföllel, ízlés szerinti vastagságban, majd az előkészített feltéteket (bacon, reszelt párizsi, lila hagyma) elterítjük rajta egyenletesen.

    Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és mehet vissza a sütőbe. A tepsiket időnként ellenőrizzük, ha szükséges fordítsuk, cseréljük meg, az egyenletes pirulás érdekében. Újabb 15 perc alatt saját sütőnkben készre sült.

    Tipp:

    Számtalan feltéttel lehet készíteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá