Kenyérlángos recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 3 dkg friss élesztő
- 5 dl víz
- 1 tk cukor
- 1 ek só
Feltét:
- tejföl
- 2 fej vöröshagyma apró kockára vágva
- 15 dkg füstölt szalonna vékony csíkokra vágva
- 15 dkg füstölt főtt tarja vékony csíkokra vágva
- 4 paradicsom felszeletelve
- 40 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítése:
Az élesztőt 1,5 dl meglangyosított vízben a cukorral felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a sóval elkevert liszttel és a maradék vízzel. Másfélszeresére kelesztjük.
A megkelt tésztát 4 felé osztjuk. Fél cm vastagra nyújtjuk. Olajozott tepsiben 180 fokon elősütjük. (Amíg barnulni kezd a teteje)
Megkenjük tejföllel, rárakjuk a feltétet és kb 15 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »