Kenyérlángos recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 3 dkg friss élesztő
- 5 dl víz
- 1 tk cukor
- 1 ek só
Feltét:
- tejföl
- 2 fej vöröshagyma apró kockára vágva
- 15 dkg füstölt szalonna vékony csíkokra vágva
- 15 dkg füstölt főtt tarja vékony csíkokra vágva
- 4 paradicsom felszeletelve
- 40 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítése:
Az élesztőt 1,5 dl meglangyosított vízben a cukorral felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a sóval elkevert liszttel és a maradék vízzel. Másfélszeresére kelesztjük.
A megkelt tésztát 4 felé osztjuk. Fél cm vastagra nyújtjuk. Olajozott tepsiben 180 fokon elősütjük. (Amíg barnulni kezd a teteje)
Megkenjük tejföllel, rárakjuk a feltétet és kb 15 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »