Kenyérlángos recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 3 dkg friss élesztő
- 5 dl víz
- 1 tk cukor
- 1 ek só
Feltét:
- tejföl
- 2 fej vöröshagyma apró kockára vágva
- 15 dkg füstölt szalonna vékony csíkokra vágva
- 15 dkg füstölt főtt tarja vékony csíkokra vágva
- 4 paradicsom felszeletelve
- 40 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítése:
Az élesztőt 1,5 dl meglangyosított vízben a cukorral felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a sóval elkevert liszttel és a maradék vízzel. Másfélszeresére kelesztjük.
A megkelt tésztát 4 felé osztjuk. Fél cm vastagra nyújtjuk. Olajozott tepsiben 180 fokon elősütjük. (Amíg barnulni kezd a teteje)
Megkenjük tejföllel, rárakjuk a feltétet és kb 15 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »