Kenyérlángos recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 3 dkg friss élesztő
- 5 dl víz
- 1 tk cukor
- 1 ek só
Feltét:
- tejföl
- 2 fej vöröshagyma apró kockára vágva
- 15 dkg füstölt szalonna vékony csíkokra vágva
- 15 dkg füstölt főtt tarja vékony csíkokra vágva
- 4 paradicsom felszeletelve
- 40 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítése:
Az élesztőt 1,5 dl meglangyosított vízben a cukorral felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a sóval elkevert liszttel és a maradék vízzel. Másfélszeresére kelesztjük.
A megkelt tésztát 4 felé osztjuk. Fél cm vastagra nyújtjuk. Olajozott tepsiben 180 fokon elősütjük. (Amíg barnulni kezd a teteje)
Megkenjük tejföllel, rárakjuk a feltétet és kb 15 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »