Kemencés kenyérlángos recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 db burgonya
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl tejföl
- 1 dl tej
- cukor
- só
Feltét:
- 2 db lilahagyma
- 15 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg kolbász
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, olaj
Elkészítése:
A krumplit meghámozom, felaprítom és megfőzöm. Az élesztőt elkeverem egy kis langyos cukros tejjel és felfuttatom.
Ha a krumpli megfőtt, leöntöm a főző vizet, egy villával összetöröm és kihűtöm.
Egy tálba teszem a felfutott élesztőt a tészta hozzávalóival együtt majd összegyúrom. Ha szükséges vízzel lazítom a tésztát, hogy könnyen nyújtható legyen.
Meleg helyen megkelesztem.
A szalonnát felkockázom, a kolbászt és a hagymát felszeletelem. Egy nagyobb tepsit kikenek olajjal és a tésztát kézzel belenyomkodom.
A kemencében öt perc alatt elősütöm, majd kiveszem, megkenem tejföllel, amibe belereszeltem a fokhagymát, rászórom a szalonnát, kolbászt, hagymát, tetejére a sajtot és vissza teszem, ahol 5-10 perc alatt készre sütöm.
A kemencés kenyérlángos kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 22 g
Zsír: 20 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »


