Kemencés kenyérlángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 db burgonya
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl tejföl
- 1 dl tej
- cukor
- só
Feltét:
- 2 db lilahagyma
- 15 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg kolbász
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, olaj
Elkészítése:
A krumplit meghámozom, felaprítom és megfőzöm. Az élesztőt elkeverem egy kis langyos cukros tejjel és felfuttatom.
Ha a krumpli megfőtt, leöntöm a főző vizet, egy villával összetöröm és kihűtöm.
Egy tálba teszem a felfutott élesztőt a tészta hozzávalóival együtt majd összegyúrom. Ha szükséges vízzel lazítom a tésztát, hogy könnyen nyújtható legyen.
Meleg helyen megkelesztem.
A szalonnát felkockázom, a kolbászt és a hagymát felszeletelem. Egy nagyobb tepsit kikenek olajjal és a tésztát kézzel belenyomkodom.
A kemencében öt perc alatt elősütöm, majd kiveszem, megkenem tejföllel, amibe belereszeltem a fokhagymát, rászórom a szalonnát, kolbászt, hagymát, tetejére a sajtot és vissza teszem, ahol 5-10 perc alatt készre sütöm.
A kemencés kenyérlángos kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 22 g
Zsír: 20 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »