Kemencés kenyérlángos

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 db burgonya
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • cukor

Feltét:

  • 2 db lilahagyma
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg kolbász
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, olaj

Elkészítése:

A krumplit meghámozom, felaprítom és megfőzöm. Az élesztőt elkeverem egy kis langyos cukros tejjel és felfuttatom.

Ha a krumpli megfőtt, leöntöm a főző vizet, egy villával összetöröm és kihűtöm.

Egy tálba teszem a felfutott élesztőt a tészta hozzávalóival együtt majd összegyúrom. Ha szükséges vízzel lazítom a tésztát, hogy könnyen nyújtható legyen.

Meleg helyen megkelesztem.

A szalonnát felkockázom, a kolbászt és a hagymát felszeletelem. Egy nagyobb tepsit kikenek olajjal és a tésztát kézzel belenyomkodom.

A kemencében öt perc alatt elősütöm, majd kiveszem, megkenem tejföllel, amibe belereszeltem a fokhagymát, rászórom a szalonnát, kolbászt, hagymát, tetejére a sajtot és vissza teszem, ahol 5-10 perc alatt készre sütöm.