Kecskesajttal töltött káposztás fánk, zöldfűszeres mártogatóssal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Kb. 15-20 darabhoz:
- 20 dkg főtt burgonya
- 1 kis fej káposzta reszelve (80-90 dkg)
- 30 dkg liszt + a nyújtáshoz
- 1 dl tej
- csipet cukor
- 2 dkg élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 ek tejföl
- 2 ek olaj
- só
- bors
- 15 dkg lágy kecskesajt
- 0,5 csokor friss metélőhagyma
- olaj a sütéshez
A tálaláshoz:
- 3 dl tejföl, vagy joghurt
- 0,5 csokor friss metélőhagyma
- 0,5 csokor friss petrezselyem
- néhány levél friss bazsalikom
Elkészítése:
A káposztát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, kissé megsózzuk, állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk a levét, és serpenyőben 2 evőkanál olajon megpirítjuk. Megszórjuk őrölt borssal, és ha még szükséges, utána sózunk. Hagyjuk kihűlni.
A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük. Miután megfőtt, meghámozzuk, összetörjük, és hagyjuk kihűlni.
A lisztet hozzászitáljuk a tört burgonyához, és hozzáadjuk a langyosra hűlt káposztát is. Az élesztőt a langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztes burgonyához, beletesszük a tojássárgákat, egy evőkanál tejfölt, kevés sót, borsot, vigyázva nehogy túl sok legyen, mert a káposzta is sózva, borsozva van. Összegyúrjuk, bedagasztjuk a tésztát, és kb. 45-50 percig letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk. A kecskesajtból kisebb darabokat vágunk, illetve morzsolunk. Ráhalmozzuk (egyenlő távolságra egymástól) a tészta egyik felén. A metélőhagymát apróra vágva, mindegyik sajtkupac tetejére teszünk egy kicsit, majd a tészta másik felét ráhajtva a sajthalmok körül kisebb fánkszaggatóval kiszaggatjuk, a széleit összedolgozzuk, és sütés előtt 15 percig pihentetjük.
Nem túl forró olajban mindkét felüket aranybarnára sütjük. Miután megsültek, papírtörlőre szedjük.
Tálaláshoz a zöldfűszereket összeaprítjuk, belekeverjük a tejfölbe (vagy joghurtba), picit sózzuk, borsozzuk és a fánkok mellé tálaljuk.
A kecskesajttal töltött káposztás fánk, zöldfűszeres mártogatóssal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


