Kecskesajttal töltött káposztás fánk, zöldfűszeres mártogatóssal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Kb. 15-20 darabhoz:
- 20 dkg főtt burgonya
- 1 kis fej káposzta reszelve (80-90 dkg)
- 30 dkg liszt + a nyújtáshoz
- 1 dl tej
- csipet cukor
- 2 dkg élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek tejföl
- 2 ek olaj
- só
- bors
- 15 dkg lágy kecskesajt
- 0,5 csokor friss metélőhagyma
- olaj a sütéshez
A tálaláshoz:
- 3 dl tejföl, vagy joghurt
- 0,5 csokor friss metélőhagyma
- 0,5 csokor friss petrezselyem
- néhány levél friss bazsalikom
Elkészítése:
A káposztát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, kissé megsózzuk, állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk a levét, és serpenyőben 2 evőkanál olajon megpirítjuk. Megszórjuk őrölt borssal, és ha még szükséges, utána sózunk. Hagyjuk kihűlni.
A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük. Miután megfőtt, meghámozzuk, összetörjük, és hagyjuk kihűlni.
A lisztet hozzászitáljuk a tört burgonyához, és hozzáadjuk a langyosra hűlt káposztát is. Az élesztőt a langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztes burgonyához, beletesszük a tojássárgákat, egy evőkanál tejfölt, kevés sót, borsot, vigyázva nehogy túl sok legyen, mert a káposzta is sózva, borsozva van. Összegyúrjuk, bedagasztjuk a tésztát, és kb. 45-50 percig letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk. A kecskesajtból kisebb darabokat vágunk, illetve morzsolunk. Ráhalmozzuk (egyenlő távolságra egymástól) a tészta egyik felén. A metélőhagymát apróra vágva, mindegyik sajtkupac tetejére teszünk egy kicsit, majd a tészta másik felét ráhajtva a sajthalmok körül kisebb fánkszaggatóval kiszaggatjuk, a széleit összedolgozzuk, és sütés előtt 15 percig pihentetjük.
Nem túl forró olajban mindkét felüket aranybarnára sütjük. Miután megsültek, papírtörlőre szedjük.
Tálaláshoz a zöldfűszereket összeaprítjuk, belekeverjük a tejfölbe (vagy joghurtba), picit sózzuk, borsozzuk és a fánkok mellé tálaljuk.
A kecskesajttal töltött káposztás fánk, zöldfűszeres mártogatóssal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 7 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »