Kapros-túrós lepény recept

Elkészítése:
Langyosítsuk meg a tejet, 1 dl-t vegyünk ki belőle és szórjuk bele az 1 kk kristálycukrot illetve az élesztőt. 15 perc alatt felfuttatjuk.
A lisztet (átszitálva) tálba tesszük. Közepére öntjük a tejes élesztőt, az olvasztott vajat, porcukrot a tojássárgáját végül a sót. Jól összegyúrjuk, dagasztjuk. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától. 45-50 percig letakarva pihentetjük.
Eközben előkészítjük a tölteléket. Ehhez a túrót áttörjük beletesszük a tojássárgáját a búzadarát, tejfölt és cukrot, majd összekeverjük. A megmaradt 4 db tojás fehérjéből kemény habot verünk, ezt óvatosan belekeverjük a túrókrémhez, végül megszórjuk kaporral.
Lisztezett deszkán a tésztát nyújtsuk ki (lapítsuk el). Vajazzunk és lisztezzünk ki egy tepsit, erre helyezzük a tésztát.
A túrót elsimítjuk a tetején majd az egészet előmelegített sütőben 170 fokon 30 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »