Kapros-túrós lepény recept
Elkészítése:
Langyosítsuk meg a tejet, 1 dl-t vegyünk ki belőle és szórjuk bele az 1 kk kristálycukrot illetve az élesztőt. 15 perc alatt felfuttatjuk.
A lisztet (átszitálva) tálba tesszük. Közepére öntjük a tejes élesztőt, az olvasztott vajat, porcukrot a tojássárgáját végül a sót. Jól összegyúrjuk, dagasztjuk. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától. 45-50 percig letakarva pihentetjük.
Eközben előkészítjük a tölteléket. Ehhez a túrót áttörjük beletesszük a tojássárgáját a búzadarát, tejfölt és cukrot, majd összekeverjük. A megmaradt 4 db tojás fehérjéből kemény habot verünk, ezt óvatosan belekeverjük a túrókrémhez, végül megszórjuk kaporral.
Lisztezett deszkán a tésztát nyújtsuk ki (lapítsuk el). Vajazzunk és lisztezzünk ki egy tepsit, erre helyezzük a tésztát.
A túrót elsimítjuk a tetején majd az egészet előmelegített sütőben 170 fokon 30 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

