Kakaós tészta, szegfűszeggel és sós mogyoróval recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 30 dkg főtt tészta
- 5 dkg vajon pirított zsemlemorzsa
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 2 ek vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 10 dkg kristálycukor
- csipet só
- késhegynyi őrölt szegfűszeg
- 5 dkg sós mogyoró durvára vagdalva
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy kisebb tűzálló edényt kivajazunk.
A zsemlemorzsát vajon megpirítjuk, belekeverjük az őrölt szegfűszeget, kakaót és félretesszük. A főtt tésztán mikróban megolvasztjuk a vajat és belekeverjük a kakaós-szegfűszeges morzsát.
A tojás fehérjéből és a cukorból kemény, fényes habot verünk, amibe beleforgatjuk a tésztát. Kivajazott sütőedénybe tesszük és az aprított sós mogyoróval szórva a sütőbe toljuk. 10-12 perc után kivéve, azon melegében kínáljuk. Tejszínhabbal díszíthetjük.
Kötényeket felkötni, alkotásra fel!
Forrás: https://vargaani.blogspot.hu
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.