Kakaós tészta, szegfűszeggel és sós mogyoróval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg főtt tészta
- 5 dkg vajon pirított zsemlemorzsa
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 2 ek vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 10 dkg kristálycukor
- csipet só
- késhegynyi őrölt szegfűszeg
- 5 dkg sós mogyoró durvára vagdalva
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy kisebb tűzálló edényt kivajazunk.
A zsemlemorzsát vajon megpirítjuk, belekeverjük az őrölt szegfűszeget, kakaót és félretesszük. A főtt tésztán mikróban megolvasztjuk a vajat és belekeverjük a kakaós-szegfűszeges morzsát.
A tojás fehérjéből és a cukorból kemény, fényes habot verünk, amibe beleforgatjuk a tésztát. Kivajazott sütőedénybe tesszük és az aprított sós mogyoróval szórva a sütőbe toljuk. 10-12 perc után kivéve, azon melegében kínáljuk. Tejszínhabbal díszíthetjük.
Kötényeket felkötni, alkotásra fel!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »